miercuri, 24 iunie 2009

Patru studenti din Iasi au creat un roadster unicat pentru lucrarea de licenta


Primul roadster din Romania a fost creat de o echipa de studenti din Iasi, care a construit acest vehicul pentru lucrarea de licenta. Modelul este echipat cu un motor BMW si a fost construit in sase luni.

Patru studenti ai Facultatii de Mecanica din Iasi au construit de la zero un roadster, pe care l-au prezentat pentru lucrarea de licenta. Profesorul Gabriel Urzescu i-a ajutat pe Ovidiu Hurduc, Vlad Gheorghita, Ionut Chirica si Ovidiu Trofin sa proiecteze si sa construiasca acest vehicul. Constructia modelului a durat sase luni, iar numele roadsterului este DV/DT, ales dupa formula acceleratiei. Numeroase componente ale acestui model au primite de studenti cu titlul de cadou.

Modelul DV/DT este propulsat de un motor BMW cu patru cilindri si are o masa de 600 de kilograme. Motorul este un M40B18 de 1.796 centimetri cubi, care dezvolta 115 CP in forma sa de fabrica. Cuplul motor oferit de aceasta unitate este de 165 Nm, iar sistemul de injectie folosit este Bosch Motoronic 1.3. Studentii au adaugat o evacuare dubla, amplasata pe ambele parti ale modelului, si au eliminat vasco-cuplajul ventilatorului folosit pentru racire, din lipsa de spatiu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu